background
image1 image2 image3

ETUSIVU

Pelastautumis- ja pelastamisharjoitukset

Paripelastustekniikka on retki- ja merimelojan tärkeä perustaito, jota on jokaisen syytä harjoitella käytännössä. Uimahallin lämpimässä vedessä tekniikkaa on mukava opetella. Harjoituksissa käymme ohjatusti läpi yleisimpiä pelastustekniikoita merikajakeilla niin pelastajan kuin pelastettavan näkökulmasta.

- la 13.1.2018 klo 17:30-20:00 Raatin uimahallissa. Ohjaajina Jiri Mares, Jari Korva, Sylvain Eckhardt. Paripelastautuminen (T ja X reskutus) . Tällä harjoituksella käydään läpi, miten kaatuneen melojan kajakki tyhjennetään ja miten autetaan uimari takaisin kajakkiin "Heel Hook" tekniikalla.

- la 14.4.2018 klo 17:30-20:00 Raatin uimahallissa. Paripelastautuminen (T ja X reskutus) . Tällä harjoituksella käydään läpi, miten kaatuneen melojan kajakki tyhjennetään ja miten autetaan uimari takaisin kajakkiin "Heel Hook" tekniikalla.

- la 21.4.2018 klo 17:30-20:00 Raatin uimahallissa. Jatkoharjoitus: paripelastautumisen edistyneempiä tekniikoita sekä yksin pelastautuminen melakellukkeella tai ilman. 

 

Opetusmateriaalia:

- Kajakin tyhjentäminen: https://www.kayakpaddling.net/fi/3-3

- Autettu pelastautuminen (Heel Hook): https://www.kayakpaddling.net/fi/3-5

- kajakin tyhjentäminen yksin: https://www.kayakpaddling.net/fi/3-4

- yksin pelastautuminen melakellukkeella: https://www.kayakpaddling.net/fi/3-6

- Videot:

K&C:n alkeiskurssin pelastautuminen 4.7.2017:

 

Lumo Outdoor Oy:n video paripelastautumisesta:

 

Yksin pelastautuminen Scramble tekniikalla (ratsastamalla)

 

Yksin pelastautuminen melakellukkeella:

 

Kuperkeikka eskimo: https://www.facebook.com/KCOulu/videos/605943849484280/

Julkaissut K&C ry 14. tammikuuta 2017

 

 


Harjoitukseen ei tarvitse ilmoittautua, aloitetaan klo 18:15 altaan reunalla. Varsinainen harjoitus altaassa alkaa klo 18:30.  

Uimahallissa on kaksi merikajakkia sekä muita sopivia isoja koskikajakkeja, joilla pelastautumistaidot on hyvä harjoitella. Tämän harjoituksen jälkeen pääsee siis toistamaan ja hiomaan taitoja.

 

Tasapaino ja tuennat - kurssit

K&C ry järjestää "tasapaino ja tuennat - kursseja Raati uimahallissa sekä Nokkalassa Oulujoella. Kurssit kestävät yhteensä 2,5 tuntia ja käytäntö vesillä/altaassa 1,5t.

 

- Tasapaino ja tuennat 1 : lauantai 2.12.2917 17:30-20:00, ohjaaja Sylvain

Tasapaino ja tuennat 2 : ajankohta auki

Tasapaino ja tuennat 3 : :  

Tasapaino ja tuennat 4 :


Kurssin kuvaus ja sisältö

Kurssi on kaikille avoin ja on niin seuran jäsenille kuin ulkopuolisillekin tarkoitettu. Kurssin tavoite on opettaa tasapainon hallinnan perusteita sekä perustuentoja. Kurssi on hyödyllinen sekä meri- , että koskimelojille. Uimahallissa käytetään pääsääntöisesti poolo- tai koskikajakkeja, koska hallilla on vain kaksi merikajakkia. Kajakkien valinta tehdään osallistujien kesken ja osallistujien toiveiden mukaan.

- tasapainon hallinta kuivaharjoitteluna: perusteet, lantion joustavuuden merkitys.

- tuentojen perusteet kuivaharjoitteluna.

- kajakin kallistaminen ja tasapainon hallinta altaassa/vesillä. Lantioalueen joustavuuden merkitys tasapainon hallinnassa.

- tuennat : ylätuki ja alatuki


Opetusvideot

- Ala- ja ylätuenta (low ja high brace englanniksi): 

- Kallistaminen tai nojaaminen (koskimelonta) - Balancing edging and leaning:

- Kallistaminen ja nojaaminen (merimelonta) - How to edge and lean a (sea)kayak

Ylätuennan harjoittelu K&C:n "koskimelontaan tarvittavat tekniikat" - kurssilla 7.7.2017. Ylätuennan opetteluun kuuluu  yrittämistä, rajojen testaamista ja välillä kaatumista. Rohkea asenne auttaa! 


Opetusmateriaalia (melontaopas : https://www.kayakpaddling.net/fi/)

- Tuentojen perusteet: https://www.kayakpaddling.net/fi/4-1

Kouluttaja Sylvain Eckhardt


Hinta on seuraan kuulumattomilta 35€/hlö, jäseniltä 20€/hlö, alle 16v 10€. Osallistumismaksu maksetaan etukäteen, ohjeet saat ilmoittautuessasi. Smartumin liikunta- ja kulttuurisetelit ja TYKY kuntosetelit käyvät maksuvälineenä, sekä e-passi ja Smartum Saldo verkkomaksupalvelut.


Ilmoittautuminen
Kurssille otetaan max. 8 osallistujaa ilmoittautumisjärjestyksessä. Kurssi voidaan perua jos osallistujia on liian vähän. Ilmoittautuminen tapahtuu nettilomakkeella. LINKKI

Melonnan ohjaajakoulutus 28.-29.6.2017 Raahessa

 

Petri Sutinen pitämässä vastaavaa kurssia Oulussa heinäkuussa 2014

 

Pikkulahden Palvelut Oy järjestää Melonta- ja Soutuliiton ohjaajakoulutuksen 28.-29.6.2017 Raahessa. Kouluttajana toimii Petri Sutinen ja on taas tulossa laadukas kurssi upeassa Raahen saaristossa.


Koska K&C:llä tarvitaan koko ajan ohjaajia koulutus on jäsenille ilmainen. Ehtoina on, että ohjaajaehdokas saa kurssitodistuksen ja ohjaaja sitoutuu ohjaamaan tiettyä määrää kursseja/ohjauksia (noin 12 tuntia). Koulutukseen voi osallistua vaikka ei haluaisikaan toimia varsinaisesti seuran kursseilla ym. seuran koulutustoiminnassa, paitsi nämä 12 tuntia ovat pakollisia. Koulutuksen myötä kehittyvät melontataidot ja kurssi tuo tärkeitä turvallisuusasioita esiin. Jos aiot olla esimerkiksi retken vetäjänä tai joko rentomelotojen tai kuntomelontojen vetäjänä, koulutus on hyvin suositeltava!

Koulutukseen voi osallistua myös ilman seuran tukea , mikäli näin haluaa ja silloin hinta on 175€.

Koulutuksen pääsyvaatimus on taitotesti 2 (EPP2). Testi on mahdollista suorittaa juuri ennen koulutusta 27.06.2017 klo 18. Seura kustantaa myös taitotestin (arvo 30€). Mikäli seuralta on lähdössä osallistujia, heille järjestetään kevään aikana ilmaisia harjoituksia niin, että pääsevät varmasti taitokokeesta läpi. 

Lisätiedot, ilmoittautumiset Pikkulahden palveluiden sivuilla: http://www.pikkulahdenpalvelut.fi/tuotteet.html?id=35/200525

Lisätiedot Melonta- ja soutuliiton koulutuksesta: http://www.melontajasoutuliitto.fi/koulutus/melonnan-koulutus/ohjaajakoulutus/  sekä taitokokeista: http://www.melontajasoutuliitto.fi/koulutus/melonnan-koulutus/melonnan-taitokokeet/
 
 

Avokanoottimelonnan perusteet - kurssi

Kuvaus: Kurssi kestää 2 tuntia ja se pidetään Tukkisaaren edustalla. Kurssilla keskitytään kaksikkomelontaan ja tavoite on antaa kurssilaisille laajan kirjon perustekniikoista, joilla voi hallita avokanoottia, myös virtaavassa vedessä. 

Aika: keskiviikko 5.10.2016 klo 17-19

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Tukkisaaren vaja
 
 
Karttatiedot ©2014 Google
 
 
Kartta
Satelliitti
Earth

 

Kurssin sisältö: Ennen vesille menoa käydään teoria läpi. Tasapainon hallinta (kanootin kallistaminen ilman tasapainon menettämistä), suoraanmelontatekniikka (J- ja C-vedot yksiköllä ja kanootin ohjaus perältä kaksikolla), kanootin ohjaaminen (peräohjaukset, puolikaarivedot, etuperäsin = duffekki, ristivedot ja ristiduffekki, kanootin kallistaminen käännöksissä yksiköllä) ,sivuttainmelonta (vauhdilla tai ilman vauhtia), taaksepäin melonta ja kanootin pysäyttäminen. Opetuksessa käytetään poijuilla merkittyjä ratoja. Kuten kajakkimelontakursseilla käydään perustekniikkaa läpi rannassa kuivaharjoitteluna ennen vesille menoa.

Osallistujamäärä: Kurssille otetaan 4-10 osallistujaa.

Kalusto: Seura omistaa vain 3 avokanoottia,  mutta on mahdollista saada lisää kanootteja. Kerro ilmoittautumisen yhteydessä onko sulla oma kanootti vai tarvitsetko seuran kalustoa.

Hinta: 30€ (15€ K&C:n jäsenille ja Oulun Korkeakoululiikunnan sporttipassilla). Maksuohjeet saat ilmoittautumisen jälkeen. Maksuvälineinä käy tilisiirto, Smartum liikunta- ja kulttuurisetelit, Smartum saldo verkkomaksupalvelu, epassi verkkomaksupalvelu, TYKY kuntosetelit ja TYKY Online verkkomaksupalvelu

Vakuutus: Osallistujia ei ole vakuutettu järjestäjän puolesta. K&C ry:llä on oman toimintansa
kattava järjestäjän vastuuvakuutus.

Ilmoittautumiset: lomakkeella 

Tiedustelut ja lisätietoja: sylvain.eckhardt(at)kc.fi tai puhelimitse (040-5840845)

Kurssit 2016

 K&C ry järjestää erilaisia melontakursseja. Kurssit ovat tarkoitettu niin seuran jäsenille kuin ulkopuolisillekin. Maksupolitiikka suosii kuitenkin seuran jäsenyyttä, sillä jäsenet pääsevät osallistumaan kursseille edullisemmin.  Myös Oulun korkeakoululiikunnan sporttipassilla pääsee osallistumaan edullisesti. Sporttipassilaisille tarjotaan sama alennus kuin K&C:n jäsenille.

Lisäksi järjestämme tilauskursseja. Jos haluatte tilata kurssin omalle porukalle, tarjoamme valmiita kurssipaketteja. Tutustu tarjontaan tai ota yhteyttä toiminnanjohtajaan puhelimitse (040-5840845) tai sähköpostitse (sylvain.eckhardt (ät) kc.fi) 

Oletko ajatellut antaa lahjaksi K&C:n melontakurssin? Teemme lahjakortteja, pyydä oma lahjakortti toiminnanjohtajalta!

Ilmoittautuminen kursseille tapahtuu nettilomakkeilla. Linkit kurssikohtaisiin lomakkeisiin löytyvät kurssisivuilta.

Alkeiskursseja on kahdenlaisia, kuten koulutusjärjestelmäkaavassa käy ilmi. Alkeet I ovat peruskurssit, joita kutsutaan yleisesti alkeiskursseiksi. Alkeet II ovat jatkokursseja alkeet I - kursseille. Kursseja järjestetään kysynnän mukaan noin 10 alkeet I - kurssia (Alkeet I-1, Alkeet I-2.... Alkeet I-10) ja noin 6 alkeet II - kurssia (Alkeet II-1, ALKEET II-2, jne...). Nuolet osoittavat missä järjestyksessä käydään eri kursseja. Jatkokursseille osallistujalla täytyy olla riittävä lähtötaso, mutta alemman tason kursseja ei ole pakko olla käyty että pääsee seuraavan tason kursseille.Oma tekniikkataso ratkaisee.

- Eskimokäännöskurssi nro 1 - la 23.4.2015

. Eskimokäännöskurssi nro 2: auki

Alkeiskurssi 1 (Alkeet I-1) : 23.-24.5.2016

OKKL:n (Oulun korkeakoululiikunta) kurssi nro 1 : 25.-26.5.2016 - peruttu

Alkeiskurssi 2 (Alkeet I-2) : 30.-31.5.2016

OKKL:n (Oulun korkeakoululiikunta) kurssi nro 2 : 1.-2.6.2016

- Alkeet II-1: pe 3.6. klo 17-20

Alkeiskurssi 3 (Alkeet I-3) : 6.-7.6.2016

Alkeiskurssi 4 (Alkeet I-4) : 13.-14.6.2016

Koskimelontaan tarvittavat tekniikat 1:  pe 17.6.2016

- Johdatus koskimelontaan 1 : su 19.6.2016

Alkeiskurssi 5 (Alkeet I-5) : 27.-28.6.2016

- Alkeet II-2: to 30.6.2016 klo 17-20

Koskimelontaan tarvittavat tekniikat 2:  pe 1.7.2016

-  Get Up, Stand Up! - SUP melonnan perusteet (kurssi 1) : pe 1.7.2016 klo 15:30-17:30

Johdatus koskimelontaan kurssi 2 : su 3.7.2016

Alkeiskurssi 6 (Alkeet I-6) : 11.-12.7.2016

Johdatus koskimelontaan (kurssi 3) : ke 13.7.2016

- Alkeet II-3: pe 15.7. klo 17-20

- Alkeiskurssi 7 (Alkeet I-7) : 18.-19.7.2016

Get Up, Stand Up!  - SUP melonnan perusteet (kurssi 2) : to 21.7.2016 klo 17-19

- PERÄMEREN MELONTAPÄIVÄT 2016 : laaja merimelontapanotteinen kurssi ja retki paketti. Nallikarissa 22.-24.7.2016

- Alkeiskurssi 8 (Alkeet I-8) : 8.-9.8.2016

Koskimelontaan tarvittavat tekniikat (kurssi 3):  to 11.8.2016 - peruttu

Johdatus koskimelontaan (kurssi 3) : pe 12.8.2016 - peruttu

- Alkeiskurssi 9 (Alkeet I-9) : 15.-16.8.2016 - peruttu

Koskimelontaan tarvittavat tekniikat (kurssi 4): ti 23.8.2016

Alkeet II-4: to 25.82016. klo 17-20

Johdatus koskimelontaan (kurssi 4) : pe 26.8.2016

- Melonnan alkeet pikakurssi (3t) ma 29.8.2016

- Johdatus avovesi- ja merimelontaan : ti 30.8.2016

- Johdatus avokanoottimelontaan: syyskuussa

- Tehokas eteenpäinmelonta : syyskuussa

- Alkeiskurssi 10 (Alkeet I-10)  yhdessä Oulun Korkeakoululiikunnan kurssin kanssa : 12.-13.9.2016 

2018  Melontaseura K&C ry   globbers joomla templates