background

Alkeiskurssit (Alkeet I) 2018

K&C järjestää tänä kesänä jälleen melonnan alkeiskursseja (Alkeet I) - päivitetty 2.8.2018: uudet kurssit 12 (20.-21.8) ja 13 (27.-28.8.)

Olemme kehittäneet alkeiskurssien sisältöä. Muun muassa teoria ja turvallisuusasioita käydään ennen vesille menoa vain pikaisesti läpi niin, että jää enemmän aikaa ja intoa melomiseen! Kurssin kesto on myös nyt 5 tuntia (2 x 2,5t, kun ennen se oli 2t +2,5t). Kurssin päätteeksi tulee sen sijaan lisää turvallisuusasioita vesillä. Kurssilaisille annetaan edelleen  "Melonnan perusteet" - kirja (52 s. värillinen) mihin kuuluu kurssitodistus.  Tavalliset alkeiskurssimme ovat nyt "melonnan alkeet I", minkä jälkeen pääsee seuraavalle tasolle, joka on Alkeet II. Alkeet II - kursseilla käydään haastavaampia kajakin hallinnan tekniikoita kimppuun (tasapainon hallinta, tuennat, pelastautuminen, melaperäsin, etuperäsin...)

Huom: Alkeiskurssit ovat aikuisille suunnattuja (ikäsuositus : yli 15v)

 • Alkeiskurssi 1 : 21.-22.5.2018 
 • Alkeiskurssi 2 : 28.-29.5.2018 
 • Alkeiskurssi 3 : 4.-5.6.2018 
 • Alkeiskurssi 4 : 11.-12.6.2018 HUOM: aloitus klo 18!
 • Alkeiskurssi 5 : 25.-26.6.2018 
 • Alkeiskurssi 6 :  2.-3.7.2018
 • Alkeiskurssi 7 :  9.-10.7.2018  
 • Alkeiskurssi 8 : 16.-17.7.2018 
 • Alkeiskurssi 9 : 23.-24.7.2018 
 • Alkeiskurssi 10 : 6.-7.8.2018  (TÄYNNÄ!)
 • Alkeiskurssi  11: 13.-14.8.2018 (tilanne 2.8. : 4 paikka jäljellä)
 • Alkeiskurssi 12 : 20.-21.8.2018   (tilanne 2.8. : 0 ilmoittautunutta)
 • Alkeiskurssi 13 : 27.-28.8.2018  (tilanne 2.8. : 0 ilmoittautunutta)
 • Alkeiskurssi 14 : 

 

 • Kuvaus: Kurssit ovat 2-päiväisiä  ja ne pidetään Nokkalan veneilykeskuksessa (lähimmän rakennuksen osoite on Hintantie 18, rautasillalta näkyvät punaiset vajat) alkaen klo 17:30 ja kestävät noin klo 20.00 asti. Kurssilla keskitytään kajakkimelontaan ja tavoite on antaa kurssilaisille eväät itsenäiseen ja turvalliseen melonnan harrastamiseen ja harjoitteluun.

Kurssin sisältö: Ensimmäisenä päivänä klo 17:30-20:00 Käydään ensin pikaisesti turvallisuusasioita ja varusteita läpi (rannassa), minkä jälkeen harjoitellaan melontatekniikkaa kuivaharjoitteluna. Kuivaharjoittelu on tärkeä ja silloin käydään perustekniikkaa läpi ennen vesille menoa : melaote, melan "pyörittäminen", suoraanmelonnan tekniikka sekä ohjausvedot (liikeradat, ylävartalon kierto). Sitten on vuorolla kajakkiin meno ja poistuminen melan avulla ja ilman. Vapaan kokeilun jälkeen harjoitellaan kajakin ohjaamista ja suoraanmelontaa.

Toisena päivänä klo 17:30-20:00. Edellisen päivän kertaus vesillä (kajakin ohjaaminen ja suoraanmelonta), minkä jäkeen käydään haastavampia teknikoita kimppuun. Hioataan suoraanmelonnan tekniikka (ylävartalon kiertoliike, hyvä melonta-asento), harjoitellaan sivuttain ja taaksepäin melonta sekä kajakin pysäyttäminen. Mahdollisuuksien mukaan tehdään pieni melontaretki Koivurannalle, missä pidetään tauko. Kurssin päätteeksi voivat halukkaat harjoitella kaatumista ja peruspelastautumista. Lisäksi opastetaan miten jatkossa toimia, mikäli haluaa jatkaa melontaharrastusta ja varsinkin uusille jäsenille on hyvä tilaisuus perhehtyä seuran tapoihin ja toimintaan.

Alkeikurssin 6 kaatuminen ja pelastautuminen:

 

Tämän sivun lopussa esitetään videoita tekniikoista, mitä käydään kurssilla läpi.

 

Nokkalan vajan sijainti :

 

JavaScript must be enabled in order for you to use Google Maps.
However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser.
To view Google Maps, enable JavaScript by changing your browser options, and then try again.

 

Osallistujamäärä: Kurssille otetaan max. 15 osallistujaa ilmoittautumisjärjestyksessä, paitsi kursseilla 7 ja 8, jolloin otetaan maksimissaan 8 osallistujaa. Kurssi voidaan perua jos osallistujia on liian vähän.

Hinta ja maksu: Maksukäytäntö on muuttunut niin, että se antaa mahdollisuuden liittyä jäseneksi kurssin aikana (ensimmäisen päivän jälkeen) ja saada samalla jäsenalennusta. Näin toimitaan.

- Jäsenille ja kurssin yhteydessä liittyville (1. päivän jälkeen) kurssin hinta on etukäteismaksun hinta : 30 euroa

- Mikäli tiedät jo ettet halua liittyä jäseneki voit maksaa suoraan kokonaismaksun (55 euroa).

- Kurssin ensimmäisen päivän jälkeen tulee maksaa loppusumma (25 euroa) mikäli et liity seuran jäseneksi. Tämä ei siis koske jäseniä eikä jäseneksi liittyviä!

Summa summarum:

   osallistuja

hinta
   jäsen 30€  
   jäseneksi liittyvä 30€
   ei jäsen 55€
   OKKL:n sporttipassi 30€

Tarkemmat maksuohjeet saat ilmoittautuessasi ja kurssimaksu on aina maksettava (ainakin etukäteismaksun osalta) ennakkoon! Smartumin liikunta- sekä kulttuurisetelit sekä TYKY kuntosetelit käyvät maksuvälineenä. Oulun korkeakoululiikunnan sporttipassilla hinta on 30€/hlö. Sportti ja kulttuuripassi (https://www.epassi.fi/), Smartum Saldo ja TYKY Online verkkomaksupalvelut käyvät myös meillä maksuvälineinä.

HUOM: Ei käteismaksua! 

Osallistumismaksu sisältää kaluston (kajakki, aukkopeite, mela, kelluntaliivit), opetuksen, "Melonnan perusteet" kirjan (52s. värillinen, ovh 7€) ja kurssitodistuksen.

Peruuminen: Kurssiin ilmoittautuminen on sitova. Kuitenkin voi perua mutta viimeistään vuorokautta ennen kurssin alkua (s-postitse, puhelimitse...). Mikäli osallistuja ei perunnut eikä tullut paikalla peritään etukäteismaksu (30€). 

Vakuutus: Osallistujia ei ole vakuutettu järjestäjän puolesta. K&C ry:llä on oman toimintansa
kattava järjestäjän vastuuvakuutus.

Ilmoittautuminen:

NETTILOMAKKEELLA

Peruutuspaikkoja tulee aina jonkin verran, joten kannattaa ilmoittautua varasijoille, vaikka kurssit olisivat jo täynnä.
Alkeiskurssin melontatekniikka.

 

http://www.kayakpaddling.net/ : Mainio sivusto, missä esitetään kajakkimelonnan perusteet mm. animaatioina. Kannattaa tsekata ennen kurssia tai kurssin jälkeen!

 

Seuraavaksi esitetään tekniikkavideoita teknikoista, mitä käydään kurssilla läpi:

 

Kaariveto: Tärkein ja käytetyin tekniikka ohjata kajakkia niin aloittelijalle kuin kokeneellekin:

 

Eteenpäin melonta. Videossa esitetty tekniikka on aloittelijalle haastava toteuttaa, koska suurin vaikeus on pystyä melomaan suoraan ilman mutkittelua. Kuitenkin "oikeanoppinen" eteenpäin melonta opetetaan videon tyylin mukaan:

 

Sivuttain siirtyminen "kahdeksikkotekniikalla":

 

Paripelastautuminen. Kurssilla tutustutaan perusparipelastautumiseen, jolloin ohjaaja toimii pelastajana ja osallistuja pelastettavana.

 

2018  Melontaseura K&C ry   globbers joomla templates