K&C ry järjestää koskiretkille valmistavia kursseja Nokkalan veneilykeskuksessa Oulujoella (tasainen vesi). Kurssit kestävät 2 tuntia. Näiden kurssien lisäksi järjestetään myös koskimelontaan tarvittavat tekniikat, sekä koskimelontatekiikan syventäviä kursseja (2 t). Kurssit ovat tarkoitettu aloittaville, mutta sopivat kokeneemillekin melojille. Kurssien tavoite on opettaa perustaidot helppojen koskien (lk I ja II-) laskemiseen joko koskenlaskukajakilla tai jokiretkikajakilla.  Isompien koskien lakseminen tai niissä puljaus vaatii lisää kursseja (koskimelontaan tarvittavat tekniikat ja/tai koskimelontatekiikan syventävä kurssi)

 

- koskiretkille valmistavia kursseja 1 : to 11.5.2023 klo 17:00-19:00

- koskiretkille valmistavia kursseja 2 : ajankohta auki

 

Kurssi on kaikille avoin ja on niin seuran jäsenille kuin ulkopuolisillekin tarkoitettu. Kurssin tavoite on opettaa jokiretki- tai laskukajakin hallinnan perustaitoja, joita tarvitaan pienten koskien laskemiseen. Pienellä koskella tarkoitetaan I tai II- luokan koskia (esimerkiksi Sanginjoki, Kutujoki, suurin osa Kiiminkijoen koskista). Kurssin sisältö muistuttaa Alkeet II - kurssien sisältöä mutta tällä kurssilla käytetään ketteriä jokiretkikajakkeja (Alz, Yukon) tai koskenlaskuun tarkoitettuja kajakkeja (niin kutsuttuja laskukajakkeja). Omaa kalustoa saa tuoda kurssille.  Kurssi on tarkoitettu melojille, joille perusasiat ovat kunnossa (mm. suoraanmelonta), tai ovat käyneet vähintään Alkeet I kurssilla (kurssin sisältö: http://kc.fi/index.php/ajankohtaista/181-melonnan-alkeiskurssit-2011).

Kurssin jälkeen voi osallistua muille koskimelonnan ennen mainituille tekniikkakursseille tai varsinaisille koskikursseille (koskimelonnan johdatuskurssille, koskenlaskukurssi retkimelojille, ym..).

Kurssin sisältö:

- eteenpäin melonta ja kajakin pysäyttäminen (kertaus alkeiskurssilta)

- erilaiset kaarivedot (=sviippiveto): kokonainen sviippi, puolisviippi, peräsviippi

- peräohjaukset : mela peräsimenä, takavedot

- duffekki (etuperäsin) ja duffekki-veto yhdistelmät (mm. s-veto)

- sivuttain melonta vauhdilla (sivuduffekki) ja ilman vauhtia (kahdeksikko-tekniikka)

- kurssilla käytetään poijuilla merkittyä ratoja, jolloin poijut similoivat väistettäviä koskessa olevia kiviä.

- kajakin kallistaminen ja tasapainon hallinta (tutustuminen).

- kaatuminen

 

Ohjaajana toimii Sylvain Eckhardt

 

Hinta on seuraan kuulumattomilta 30€/hlö, jäseniltä 15€/hlö, alle 16v 10€. Osallistumismaksu maksetaan etukäteen, ohjeet saat ilmoittautuessasi. Smartumin liikunta- ja kulttuurisetelit ja TYKY kuntosetelit käyvät maksuvälineenä, sekä e-passi ja Smartum Saldo verkkomaksupalvelut.

 

Ilmoittautuminen
Kurssille otetaan max. 6 osallistujaa ilmoittautumisjärjestyksessä. Kurssi järjestyy jos on vähintään 2 osallistujaa. Ilmoittautuminen tapahtuu NETTILOMAKKEELLA.

Joomla templates by a4joomla