Huom: ensimmäisen kurssin alkuperäinen ajankohta oli 6.6. mutta osallistujien vähyyden takia kurssi siirtyi uudelle ajankohdealle.


K&C järjestää koskimelonnan turvallisuuskursseja. Kurssit pidetään pääosin Koitelissa ja Taivalkoskella vesitilanteesta riippuen.

 

- Kurssi 1 : ma 13.6.2022 klo 17-20 Koitelissa. Kokoontuminen  klo 16 Nokkalassa. Mahdollisetsi lähtö myöhemmin, jos osallistujille sopii paremmin.

- Kurssi 2:

- Kurssi 3:

 Kuvaus: kurssin tavoite on antaa perustieto/taito II-luokan koskiturvallisuudesta.Kurssi sopii ohjaajille, retkenvetäjille sekä kaikille koskimelojille.

Koskien luokitus on hyvintulkinnan varainen ja Koitelin koskien tai Taivalkosken taso on tälle kurssile puhuvampaa kuin luokka itse. Koiteli on III lk Suomalaisittain tai vanhemman koulukunnan mukaan, kun taas se tulkitaan vain II luokan koskeksi nykyään koskenlaskijoiden keskuudessa.

Pääsyvaatimus: osallistuja on käynyt vähintään "johdatus koskimelontaan" ja on harjoitellut koskessa noin vuoden.

Paikka: Pääosin Koiteli vesitilanteesta riippuen, joskus Taivalkoski.

Sisältö: Vaaranpaikkojen tunnistaminen ja pelastustoimipiteiden suunnittelu. Käytännön harjoituksia kajakin hinaaminen ja irroittaminen kun on jäänyt kiinni kiveen suoran vetämälä tai helpolla taljasyteemillä. Tähän saadaan vanha muovikajakki käyttöön, uintia koskessa (aktiivinen vs passiivinen uinti), köydenheitto, tajuttoman uimarin pelastaminen Tulikurkussa (kts seuraavat videot)

 

Osallistujamäärä: Kurssille otetaan max. 6 osallistujaa ilmoittautumisjärjestyksessä. Kurssi voidaan perua jos osallistujia on liian vähän.

Hinta: Seuraan kuulumattomilta 40€/hlö, K&C:n jäseniltä 20€/hlö, alle 17v 10€. Osallistumismaksu maksetaan etukäteen, ohjeet saat ilmoittautuessasi. Smartumin liikunta- sekä kulttuurisetelit, Tyky kuntosetelit, Smartum saldo, epassi ja TYKY online käyvät maksuvälineenä. Ei käteismaksua.

Ohjaaja: Sylvain Eckhardt

Ilmoittautuminen: Nettilomakkeella

 

Joomla templates by a4joomla