"Johdatus koskimelontaan" kurssi on ensimmäinen varsinainen koskikurssi, eli koskessa tapahtuva. Koskikursselle valmistavia "koskimelontaan tarvittavat tekniikat" ja " koskimelonnan edistyneet tekniikat" tekniikkakurssit ovat tasaisen veden kursseja.  Tekniikka on aina hyvä opetella ja harjoitella tasaisella vedellä ennen, kun siirtyy koskeen. Koskessa on sitten hyvä, että käydyt tekniikat ovat jo harjoiteltua ennakkoon.

Johdatus koskimelontaan" kurssit pidetään vesitilanteesta riippuen Koitelissa, Kipinässä tai Taivalkoskella.


 

 Video 13.7.2016 pidetystä kurssista Koitelissa:

 

 

- Kurssi 1 : sunnuntai 25.6.2023 klo 13-16 (lähtö Oulusta klo 12). Paikkana Kipinä.

- Kurssi 2: lauantai 12.8.2023 klo 12-15 (lähtö Oulusta n. klo 9). Paikkana Taivalkoski.

- Kurssi 3:

 

Kuvaus: kurssin tavoite on antaa perustieto/taito koskimelonnasta. Kurssilla keskitytään puljaukseen koskessa, eli kurssin päätavoite on antaa osallistujille eväät itsenäiseen ja turvalliseen hauskanpitoon. Osa on teoriaa ja osa on käytäntöä. Käytännön harjoittelu tapahtuu helpoissa koskissa (I-II lk). Kurssit kestävät 3t.

Pääsyvaatimus: osallistuja on käynyt "koskimelontaan tarvittavat tekniikat", harjoitellut kyseisellä kurssilla käydyt tekniikat, tai on vastaavat taidot. Perehdy kunnolla kurssin sisältöön TÄSTÄ:

Paikka: Kipinänkoski tai Koiteli vesitilanteesta riippuen.

Sisältö:

  • Lossaaminen (virran ylitys) ja virrassa paikalla pysyminen,

  • virtaanmeno (kallistuksella ja tuennalla)

  • kajakin ohjaaminen kosken laskiessa ja akanvirtaan pysähtyminen.

  • Koskiuinti

Osallistujamäärä: Kurssille otetaan max. 8 osallistujaa ilmoittautumisjärjestyksessä. Kurssi voidaan perua jos osallistujia on liian vähän.

Hinta: Seuraan kuulumattomilta 45€/hlö, K&C:n jäseniltä 25€/hlö, alle 16v 15€. Osallistumismaksu maksetaan etukäteen, ohjeet saat ilmoittautuessasi. Smartumin liikunta- sekä kulttuurisetelit, Tyky kuntosetelit, Smartum saldo, epassi ja TYKY online käyvät maksuvälineenä. Ei käteismaksua.

Ohjaaja: Sylvain Eckhardt

Ilmoittautuminen: Nettilomakkeella

 

Joomla templates by a4joomla