Alkeet I + II kurssikokonaisuus (5t + 3 t) vastaa Suomen Melonta- ja Soutuliiton peruskurssin vähimmäissuosituksia. Lue lisää Suomen Melonta- ja Soutuliiton sivuilla. Alkeet I - kurssit ovat siis alkeiskurssikokonaisuuden ensimmäinen osuus ja toinen osuus on Alkeet II - kurssit.

Alkeet I - kurssit sisältävät teoriaa ja turvallisuusasioita, joita käydään läpi keskustelun muodossa, eikä pidetä luentoa. Netti on jo täynnä turvallisuusohjeita, joihin kannattaa tutustua ennakkoon. Kurssin kesto on 5 tuntia (2 x 2,5t).  Kurssilaiset saavat "Melonnan perusteet" - kirjan pdf:nä (52 s. värillinen) sekä kurssitodistuksen.

Alkeet II - kursseilla tutustutaan merikajakkiin ja käydään haastavaampia kajakin hallinnan tekniikoita kimppuun (tasapainon hallinta tuentojen perusteet, melaperäsin, etuperäsin, tutustutaan kajakin kallistuksiin...), sekä harjoitellaan enemmän turvallisuusasioita (pelastautuminen). Alkeet I + II suorittaneille annetaan halukkaille (lisämaksua vastaan) Suomen melonta- ja soutuliiton kurssitodistus EPP1 sekä Meloja1 opas.

Huom: Alkeet I - kurssit ovat aikuisille suunnattuja, mutta voivat nuoremmatkin osallistua. Iikäsuositus on kuitenkin yli 14v. Seuraavat kurssit ovat KAIKKI alkeet I kursseja. Numerot 1-12 eivät kerro kurssin tasoa, vaan samaa kurssia järjestetään 12 kertaa kesän aikana :)

 

kurssi pvm klo ilmoittautuneita ohjaajat
Alkeet I - 1  ma 23.5. - ti 24.5. 17:30-20:00  6 (tilanne 23.5.) Sylvain
Alkeet I - 2  ma 30.5. - ti 31.5. 17:30-20:00  6 (tilanne 30.5.) Sylvain ja Meeri
Alkeet I - 3  ma 6.6. - ti 7.6. 17:30-20:00  täynnä (tilanne 5.6.) Meeri ja Sylvain
Alkeet I - 4 ma 13.6. - ti 14.6. 17:30-20:00 täynnä (tilanne 12.6.) Meeri ja...
Alkeet I - 5 ma 27.6. - ti 28.6. 17:30-20:00 täynnä (tilanne 16.6.) Sylvain ja Antti
Alkeet I - 6 ma 4.7. - ti 5.7. 17:30-20:00 täynnä (tilanne 3.7.) Sylvain, Meeri ja Antti
Alkeet I - 7  ma 18.7. - ti 19.7.  17:30-20:00  11 (tilanne 18.7.) Antti ja Meeri
Alkeet I - 8  ma 25.7. - ti 26.7.  17:30-20:00  4 (tilanne 22.7.) Sylvain
Alkeet I - 9  ma 1.8. - ti 2.8.  17:30-20:00  5 (tilanne 30.7.) 10 paikka jäljellä  Sylvain
Alkeet I - 10  ma 8.8. - ti 9.8.  17:30-20:00  PERUTTU  
Alkeet I - 10  ma 15.8. - ti 16.8.  17:30-20:00  4 (tilanne 30.7.) 11 paikkaa jäljellä Sylvain
Alkeet I - 11 ma 22.8 - ti 23.8.  17:30-20:00  0 (tilanne 30.7.) 15 paikka jäljellä  
Alkeet I - 12 ma 29.8. - ti 30.8. 17:30-20:00 0 (tilanne 30.7.) 15 paikka jäljellä  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kuvaus: Kurssit ovat 2-päiväisiä  ja ne pidetään Nokkalan veneilykeskuksessa (Hintantie 18b) alkaen klo 17:30 ja kestävät klo 20.00 asti. Joillakin kursseilla saattaa olla poikkeava aika, jonka tapauksessa ilmoitetaan täällä  sekä yllä olevassa taulukossa. Kurssilla keskitytään kajakkimelontaan ja tavoite on antaa kurssilaisille eväät itsenäiseen ja turvalliseen melonnan harrastamiseen ja harjoitteluun. Kurssilla käytetään Alz ja Yukon nimisiä jokiretkikajakkeja, jotka ovat hieman haastavia suoraanmelonnassa, mutta ovat erinomaisia käännöstekniikoiden opettelussa.

Kurssin sisältö:

- Ensimmäisenä päivänä klo 17:30-20:00. Käydään nopeasti varusteita läpi vajalla, minkä jälkeen harjoitellaan melontatekniikkaa kuivaharjoitteluna. Kuivaharjoittelu on tärkeä ja silloin käydään perustekniikkaa läpi ennen vesille menoa : melaote, melan "pyörittäminen", suoraanmelonnan tekniikka sekä ohjausvedot (liikeradat, ylävartalon kierto). Sitten on vuorolla jalkatukien säätö, kajakkiin meno laiturilta tai rannalta ilman melan apua , sekä aukopeiton kiinnitys. Vapaan kokeilun jälkeen harjoitellaan suoraanmelontaa, kajakin ohjaamista, takaperin melontaa ja jarruttamista, sekä sivuttain siirtymisiä.

- Toisena päivänä klo 17:30-20:00. Edellisen päivän kertaus vesillä (kajakin ohjaaminen ja suoraanmelonta).  Käydään turvallisuusasioita yhdessä, jokainen osallistuja tuo asioita esiin ja keskustellaan näistä. Käydään haastavampia teknikoita kimppuun. Hioataan suoraanmelonnan tekniikka (ylävartalon kiertoliike, hyvä melonta-asento), harjoitellaan sivuttain ja taaksepäin melonta sekä kajakin pysäyttäminen. Lisäksi tutustutaan kajakin kallistamiseen ja miten kallistus vaikuttaa käännöksiin. Harjoitellaan takakaariveto ja yhdistämällä taka- ja sitten etukaariveto vauhdissa tehdään U-käännöksiä. Yhdistämällä eri käännöstekniikoita harjoitellaan S-mutkia, jolla voi väistää esteitä (kivi, toinen meloja...). Kurssin päätteeksi voivat halukkaat harjoitella kaatumista ja peruspelastautumista. Tämä ei ole pakollinen, mutta enemmän kuin suositeltava! Lisäksi opastetaan miten jatkossa toimia, mikäli haluaa jatkaa melontaharrastusta ja varsinkin uusille jäsenille on hyvä tilaisuus perhehtyä seuran tapoihin ja toimintaan.

 

Tehokkaan eteenpäinmelonnan harjoitus alkesikurssin toisena päivänä (vuodelta 2018):

 

Kaatuminen ja pelastautuminen vuodelta 2019:

 

Alkeikurssin kaatuminen ja pelastautuminen vuodelta 2017:


 

Tämän sivun lopussa esitetään muita videoita tekniikoista, mitä käydään kurssilla läpi.

 

Nokkalan vajan sijainti :

 

Osallistujamäärä: Kurssille otetaan max. 15 osallistujaa ilmoittautumisjärjestyksessä.   Jossain tapauksessa voidaan osallistujamäärä rajoittaa, mikäli kurssilla ei ole tarpeeksi ohjaajia tai kajakkeja.

Hinta ja maksu: Maksukäytäntö on muuttunut niin, että se antaa mahdollisuuden liittyä jäseneksi kurssin aikana (ensimmäisen päivän jälkeen) ja saada samalla jäsenalennusta. Näin toimitaan.

- Jäsenille ja kurssin yhteydessä liittyville (1. päivän jälkeen) kurssin hinta on etukäteismaksun hinta : 30 euroa

- Mikäli tiedät jo, ettet halua liittyä jäseneki voit maksaa suoraan kokonaismaksun (55 euroa).

- Kurssin ensimmäisen päivän jälkeen tulee maksaa loppusumma (25 euroa) mikäli et liity seuran jäseneksi. Tämä ei siis koske jäseniä eikä jäseneksi liittyviä!

Summa summarum:

   osallistuja

hinta
   jäsen 30€
   ei jäsen 55€
   

Maksuohjeet saat ilmoittautuessasi ja kurssimaksu on aina maksettava (ainakin etukäteismaksun osalta) ennakkoon! Smartumin liikunta- ja kulttuurisetelit, TYKY kuntosetelit ja Edenred Virike setelit käyvät maksuvälineenä.  Sportti ja kulttuuripassi (https://www.epassi.fi/), Smartum Saldo, Eazybreak, Edenred Virike ja TYKY Online verkkomaksupalvelut käyvät myös.

HUOM: Ei käteismaksua! 

Osallistumismaksu sisältää kaluston (kajakki, aukkopeite, mela, kelluntaliivit), opetuksen, "Melonnan perusteet" kirjan pdf:nä (52s. värillinen) ja kurssitodistuksen.

Peruuminen: Kurssiin ilmoittautuminen on sitova. Kuitenkin voi perua mutta viimeistään vuorokautta ennen kurssin alkua (s-postitse, puhelimitse...). Mikäli osallistuja ei perunnut eikä tullut paikalla peritään etukäteismaksu (30€). 

Vakuutus: Osallistujia ei ole vakuutettu järjestäjän puolesta. K&C ry:llä on oman toimintansa
kattava järjestäjän vastuuvakuutus.

Ilmoittautuminen: NETTILOMAKKEELLA

Peruutuspaikkoja tulee aina jonkin verran, joten kannattaa ilmoittautua varasijoille, vaikka kurssit olisivat jo täynnä.

 


Alkeiskurssin melontatekniikka.

 

http://www.kayakpaddling.net/ : Mainio sivusto, missä esitetään kajakkimelonnan perusteet mm. animaatioina. Kannattaa tsekata ennen kurssia tai kurssin jälkeen!

 

Seuraavaksi esitetään tekniikkavideoita teknikoista, mitä käydään kurssilla läpi:

 

Kaariveto: Tärkein ja käytetyin tekniikka ohjata kajakkia niin aloittelijalle kuin kokeneellekin:

 

Eteenpäin melonta. Videossa esitetty tekniikka on aloittelijalle haastava toteuttaa, koska suurin vaikeus on pystyä melomaan suoraan ilman mutkittelua. Kuitenkin "oikeanoppinen" eteenpäin melonta opetetaan videon tyylin mukaan:

 

Sivuttain siirtyminen "kahdeksikkotekniikalla":

 

Paripelastautuminen. Kurssilla tutustutaan perusparipelastautumiseen, jolloin ohjaaja toimii pelastajana ja osallistuja pelastettavana.

 

 


 

MEILLÄ KÄY

TYKY kuntosetelit, Smartum kulttuuri- ja liikuntasetelit ja Edenred virikesetelit:

                       

 

 

SmartumPay mobiilimaksu, ePassi mobiilimaksu,  Eazybreak mobiililiikuntaseteli, Edenred mobiilimaksu, TYKY online:

Smartum Saldo verkkamaksu                         

Joomla templates by a4joomla