K&C ry järjestää "tasapaino ja tuennat - kursseja Raati uimahallissa, Nokkalassa tai Tukkisaaressa. Kurssit kestävät yhteensä 2 tuntia ja käytäntö vesillä/altaassa 1,5t.

 

- Tasapaino ja tuennat 1/2023 : la 11.02.2023 klo 17:00 - 19:30 Raatin uimahallissa

- Tasapaino ja tuennat 2/2023 : la 15.4.2023 klo 17:00 - 19:30 Raatin uimahallissa

- Tasapaino ja tuennat 3/2023 : ke 16.8.2023 klo 17:00 - 19:00 Tukksaaressa


Kurssin kuvaus ja sisältö

Kurssi on kaikille avoin ja on niin seuran jäsenille kuin ulkopuolisillekin tarkoitettu. Kurssin tavoite on opettaa tasapainon hallinnan perusteita sekä perustuentoja. Kurssi on hyödyllinen sekä meri- , että koskimelojille. Uimahallissa käytetään pääsääntöisesti poolo- tai koskikajakkeja, koska hallilla on vain kaksi merikajakkia. Kajakkien valinta tehdään osallistujien kesken ja osallistujien toiveiden mukaan. Kurssi sopii erinomaisesti eskimokäännöksen perusteet - kurssille valmistautumiseksi.

- tasapainon hallinta kuivaharjoitteluna: perusteet, lantion joustavuuden merkitys.

- tuentojen perusteet kuivaharjoitteluna.

- kajakin kallistaminen ja tasapainon hallinta altaassa/vesillä. Lantioalueen joustavuuden merkitys tasapainon hallinnassa.

- tuennat : ylätuki ja alatuki


Opetusvideot

- Ala- ja ylätuenta (low ja high brace englanniksi): 

- Kallistaminen tai nojaaminen (koskimelonta) - Balancing edging and leaning:

- Kallistaminen ja nojaaminen (merimelonta) - How to edge and lean a (sea)kayak

Ylätuennan harjoittelu K&C:n "koskimelontaan tarvittavat tekniikat" - kurssilla 7.7.2017. Ylätuennan opetteluun kuuluu  yrittämistä, rajojen testaamista ja välillä kaatumista. Rohkea asenne auttaa! 


Opetusmateriaalia (melontaopas : https://www.kayakpaddling.net/fi/)

- Tuentojen perusteet: https://www.kayakpaddling.net/fi/4-1

Kouluttaja Sylvain Eckhardt


Hinta on seuraan kuulumattomilta 30€/hlö, jäseniltä sekä Oulun korkeakoululiikunnan sporttipassilla 15€/hlö, alle 16v 10€. Osallistumismaksu maksetaan etukäteen, ohjeet saat ilmoittautuessasi. Smartumin liikunta- ja kulttuurisetelit ja TYKY kuntosetelit käyvät maksuvälineenä, sekä e-passi ja Smartum Saldo verkkomaksupalvelut.


Ilmoittautuminen
Kurssille otetaan max. 8 osallistujaa ilmoittautumisjärjestyksessä. Kurssi voidaan perua jos osallistujia on liian vähän. Ilmoittautuminen tapahtuu NETTILOMAKE

Joomla templates by a4joomla