Seura järjestää tänä vuonna harjoituskerhon, jonka tavoite on auttaa jäseniä omassa teknisessa kehityksessä. Kurssitarjonta on monipuolinen ja seuran koulutuspolku perustuukin paljon omaan harjoitteluun kurssien lisäksi. Yksin on usein vaikea innostua lähteä harjoittelemaan, varsinkin jos on vasta alooittanut melontaharrastusta. Kerhon harjoitukset ovat ohjattuja ja ilmoitetaan tähän ketjuun paikka, vetäjä, taso ja harjoituksen teema.

Huom: ei ennakkoilmoittautumisia ja jokainen huolehti omasta kajakkivarauksesta.

Kerhossa noudatetaan seuraavat tekniset tasot ja tietyt harjoitukset sopivat kaikille tasoille (esimerkiksi navigointi, turvallisuus, reskutus)

- Taso 1 (vastaa EPP1 taitokoetta). Aloittelija: on käynyt alkeiskurssilla tai ei ole erityisesti kouluttautunut. Osaa meloa suoraan ja on voinut meloa paljonkin (aloittelijataso kuvaa tekniista osaamista enemmän kuin melontauran pituus). Kajakin kallistus on vieras ajatus ja sen käsittely ei ole vielä hallussa. Tämän tason harjoituksissa harjoitellaan alkeiskurssin asioita.

- Taso 2 (EPP2 tai siihen pyrkivä): Meloja osaa meloa eteen, taakse, sivulle ja kääntyä. Uskaltaa kallistaa kajakkia ja kajakin hallinnassa on kokeillut kaarivedon lisäksi etuperäsimiä, melaperäsimiä. Meloja on joskus harjoitellut pelastautumisia. Tämän tason harjoituksissa harjoitellaan jatkokurssien asioita (alkeet II, johdatus merimelonnan tekniikkoihin, koskimelontaan tarvittavat tekniikat)

- Taso 3: Teknisesti osaava meloja: hallitsee tuentoja, erilaisia ohjausteknikoita, osaa reskutuksia ja on jo melonut suhteellisen haastavissa olosuhteissa (tuuli ja aallokko).


KALENTERI

2022

Kaikki harjoitukset ovat myös seuran tapahtumakalenterissa.

- ke 1.6.2022 Nokkalassa klo 17-19. Koskimelonnan turvallisuus (taso 2-3). Vetäjä Sylvain Eckhardt: heittoköyden heitto, uimarin pelastaminen, kaatuminen ja kajakin hinaaminen rantaan, kajakin hinaaminen hinausköydellä (kajakilla).

- ke 8.6.2022 Tukkisaaressa klo 18-20. Merikajakkien testailu (tasot 1-3). vetäjät: Sylvain Eckhardt ja Antti Haapakangas. Merikajakkien ominaisuuksien testailua ja vertailua. Seuran uusien kajakkien kokeilu. Harjoitukseen on varattu seuraavat kajakit:

  • RTM YSAK
  • Perception ESSENCE 16
  • Perception ESSENCE 17
  • North Shore ATLANTIC RM
  • Welho BARENTS LV
  • Seabird R SCOTT LV
  • Seabird R SCOTT MV
  • Seabird R SCOTT HV

Jos haluat testata toista kajakkia kuin listalla olevaa tulee se varata itse varausjärjestelmän kautta.

- ke 22.6.2022 Tukkisaaressa klo 18-20. Tuennat merikajakilla (erityisesti tasot 1-2, mutta sopii myös tason 3 melojille). Vetäjä: Olli-Pekka Kaurahalme. Jokainen osallistuja huolehtii oman kajakin varauskesta! HUOM: alkupperäinen ajankohta oli 15.6. ja harjutus on siirretty viikolla eteenpäin.

- ke 29.6.2022 Tukkisaaressa klo 18-20. Pelastautuminen (taso 1-3). Vetäjä Miia Mikkonen. Paripelastus ja yksin pelastautuminen, keulaeskimo. Hyvä harjoitus EPP2 kokeeseen pyrkiville. Huom: Jokainen osallistuja huolehtii oman kajakin varauskesta! Kannattaa tulla vähän aikaisemmin, esimerkiksi valmistamaan varusteet ja säätämän kajakkia (jalkatuet, kansiluukut ym...).

- to 14.7.2022 Tukkisaaressa klo 19.30 (rentomelonnan päätteeksi). Pelastautuminen (taso 1-3). Ohjaajat: Antti, Laura, Helena ja Jukka. Paripelastus ja yksin pelastautuminen. Huom: Jokainen osallistuja huolehtii oman kajakin varauksesta!

- to 27.7.2022 Nokkalassa klo 18. Tasapaino ja tuennat (tasot 2-3). vetäjä Sylvain Eckhardt. Harjoitellaan jokiretkikajakilla ja koskikajailla. Sopii sekä koski- , että merimelojille, varsinkin jos aikoo osallistua "merimelonnan edistyneet tekniikat" kurssille.

- pe 12.8.2022 Lähtö Tukkisaaresta klo 16:30 Aallokkomelontaa merikajakilla (taso 2-3). Sylvain Eckhardt

- ma 22.8.2022 Lähtö Tukkisaaresta klo 16 Aallokkomelontaa merikajakilla (taso 2-3). Sylvain Eckhardt. Kertaus perutekniikoita: käännös kallistuksilla paikalla, suoraan melonta sivutuulessa ilman evä (kallistuksilla ja melanvedoin). Merellä sivutuulessa melominen ja evän käyttö, sivutuulessa melominen ilman evää. Melominen vasta- ja myötäaallokkoon (mahdollisesti surffaaminen), käännös vastatuulesta myötätuuleen paikalla (kallistkset + kaariveto + talakaariveto), käännös myötätuulesta vastatuuleen.

- ti 4.10.2022 Tehokas eteenpäinmelonta Tukkisaaressa klo 16:30 alkaen. Treenin päätteeksi on mahdollista lähteä osallistumaan kuntomelontakisaan ja kellottaa halutessa Pikisaaren lenkkiä.  Sylvain Eckhardt

- su 9.10.2022 Tehokas eteenpäinmelonta Tukkisaaressa (kellonaika auki vielä). Treenin päätteeksi on mahdollista lähteä osallistumaan kuntomelontakisaan ja kellottaa halutessa Pikisaaren lenkkiä.  Sylvain Eckhardt

- la 15.10.2022 Tehokas eteenpäinmelonta Tukkisaaressa klo 16 alkaen. Treenin päätteeksi on mahdollista lähteä osallistumaan kuntomelontakisaan ja kellottaa halutessa Pikisaaren lenkkiä.  Sylvain Eckhardt

- su 23.10.2022 Tehokas eteenpäinmelonta Tukkisaaressa klo 13 alkaen.  Sylvain Eckhardt

- la 26.11.2022 Tasapaino ja tuennat Raatin uimahallissa klo 18-19:30. Kaikki tasot 1-3. Sylvain Eckhardt


2023

- la 18.2.2023. Paripelastastus ja yksin pelastautuminen Raatin uimahallissa klo 17:30 alkaen. Kaikki tasot 1-3. Sylvain Eckhardt ja muita ohjaajia

Joomla templates by a4joomla