TIEDOTE: KALUSTON KÄYTTÖ  KORONAVIRUSEPIDEMIAN AIKAAN (26.4.2020)

Tässä lyhyt ohjeistus seuran kaluston käyttöön koronavirus-epidemian aiheuttamassa poikkeustilanteessa. Haluamme tällä ohjeistuksella mahdollistaa ja tukea omatoimista melontaa ja samalla ehkäistä/hidastaa koronaviruksen leviämistä. Nämä ohjeet on laadittu Melonta- ja soutuliiton ohjeistusten pohjalta (liiton ohjeet luettavissa osoitteessa https://www.melontajasoutuliitto.fi/?x297396=2092405)

• Sairaana, myös lievästi flunssaisena, ei saa tulla seuran tiloihin, eikä käyttää seuran kalustoa.
• Seuran vajasta voi noutaa ja palauttaa kajakin/kanootin/SUP-laudan sekä muut varusteet. Omia varusteita kannattaa suosia, mutta riskit yhteisten käytössäkin ovat pieniä näitä ohjeita noudattamalla.
• Noudatetaan turvallisia etäisyyksiä vajalla, vesillä ja tauoilla. Odotetaan tarvittaessa ulkona, mikäli vajalla on ruuhkaa.
• Huolehditaan käsien pesemistä saippualla ennen seuran kaluston käsittelemistä, ja kaluston käsittelemisen jälkeen. Vajoissa on mäntysuopaa, jolla voi pestä kädet joessa. Vajoissa on myös käsidesiä, paperipyyhkeitä ja DS6 desinfiointiainetta, joita voi käyttää tarvittaessa. DS6 desinfiointiainetta tulee käyttää ainoastaan kovien esineiden desinfiointiin (esim. melat) suihkuttamalla pinnalle ja antamalla kuivua – se ei sovellu tekstiileille eikä iholle.
• Suosittelemmme välttämään kauemmas suuntautuvia ja riskialttiimpia retkiä, jotta vältetään terveydenhuollon ja pelastustoimen turhaa kuormitusta sekä hidastetaan viruksen leviämistä.


UUSI KALUSTON VARAUSJÄRJESTELMÄ (1.6.2020) : https://evaraus.fi/kcry

Uutuutena K&C:n kalusto täytyy AINA varata, paitsi muutama poikkeus (lisätietoa alla). Lue tarkasti ohjeet, mikäli aiot lainata seuran kalustoa!

Järjestelmä on tarkoitettu ainoastaan K&C:n jäsenille. Välineitä voi varata ja käyttää ainoastaan kun jäsenyys on voimassa, eli jäsenyys on vahvistettu ja jäsenmaksu on maksettu!


Järjestelmä toimii älypuhelimella, tietokoneella tai tabletilla. Systeemin kautta voi varata ainoastaan SUP-lautoja, kajakkeja ja kanootteja. Liivit, melat ym varusteet kuuluvat luonnollisesti lainauksiin, eikä niitä tarvitse varata erikseen.

Osa Nokkalan kalustoa ei ole lainkaan järjestelmässä kuten poolokajakit, vanhat lasten Prijon merkkiset kuitukajakit, koska niiden käyttö on hyvin vähäistä.

OHJEET

 • Avaa sivu: https://evaraus.fi/kcry
 • Valitse ryhmä (esimerkiksi Tukkisaaren muovikajakit)
 • Valitse väline (esimerkiksi Prijon SEAYAK S19)
 • Valitse kalenterista aloitusaika. Kalenterissa näkyy ainoastaan vapaat ajat, jos kalusto on varattu, se ei ole luonnollisesti varattavissa.
 • Täytä "asiakastiedot", myös käyttöpaikka: kerro mihin olet menossa melomaan muun muassa turvallisuussyistä.
 • Automaattinen kesto on 1 tunti. Jos haluat lainata pidemmän ajan kuin tunnin, klikkaa ”vaihda päättymisaikaa...” Korkeintaan voit varata kerralla neljäksi  vuorokaudeksi
 • Vahvista varaus. Vahvistuksen jälkeen ei voi enää muokata varausta, mutta sen voi perua. Saat sähköpostitse vahvistusviestin, missä on linkki, jonka kautta voit tarkistaa varauksesi ja tarvittaessa perua sen.
 • Peruutus: muista, että jos varauksesi peruuntuu se täyty aina perua!


RAJOITUKSET

 • Varauksia voit tehdä korkeintaan 14 päivän päähän.


HUOMATTAVAA

 • Kerran kesässä saat tuoda kaveriasi (ei jäsen) kokeilemaan. Silloin kalusto täytyy myös varata tai käyttää kajakkia, joka ei ole varausjärjestelmässä. Vältä joka tapauksessa ruuhka-aika, jolloin kajakkeja ei aina riitä kaikille.
 • Järjestelmään tutustumista varten listalla on "testikajakki", jolla voit käydä harjoittelemassa ennen varsinaisia varauksia.
 • Jos palautat lainamasi välineet aikaisemmin (yli tunnin) kuin olet varannut, ilmoita asiasta (Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. / 0405840845) tai käy peruumassa varaus, niin kalusto on heti saatavilla muille käyttäjille.
 • Varausjästelmässä olevia kajakkeja (käytännössä kaikki paitsi muutama) ei saa lainata ilman varausta, vaikka ne olisivatkin vajassa.
 • Vanha paperinen suorituskansio.  Varausjärjestelmän kautta varatuista välineistä ei tarvitse kirjata erikseen vajojen suorituskansioihin. Viihkoon merkataan kuitenkin suorituksia jos (ja ainoastaan jos) lainaus koskee järjestelmän ulkopuolelle jätettyjä kajakkeja tai kanootteja sekä omia välineitä.
 • Nokkalan retkikajakkien (Alzit ja Yukonit) osalta, järjestelmä ei ole kajakkikohtainen. Kun varaat esimerkiksi yhden ALZ kajakin, vajalla voit itse valita minkä otat.
 • Jos kajakkien, kanoottien ja lautojen nimet eivät kerro sulle mitään, käy paikan päällä perehtymässä tai tutustu kalustoon tästä linkistä: http://kc.fi/index.php/jaesenille/69
 • Hätätapauksessa varaukset voidaan tehdä sähköpostitse tai puhelimitse (Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. / 0405840845)
 • Milloin kaluston käyttö on ilmaista ja milloin maksullista? Jäsenet saavat käyttää seuran kalustoa ilmaiseksi jos käyttö kestää alle vuorokauden. Vuorokauden lainaus tarkoittaa 24 tuntia, eli jos lainaus alkaa tiettynä päivänä klo 18, kalusto pitää palauttaa viimeistään seuraavana päivänä klo 18. Viikonloppulainaus (pe ilta - su ilta) on siis kahden vuorokauden lainaus. Yli vuorokauden kalusto täytyy vuokrata ja hinnat löytyvät osoitteesta http://kc.fi/index.php/kurssit-ja-palvelut/vuokraus
 • K&C pitää oikeutta muuttaa varauksia.

KALUSTO-OPAS

Oppaan tarkoitus on auttaa kajakkien valinnassa varsinkin aloittelijoita. Jos et tiedä minkälaista kajakkia tai lautaa lainata, tutustu oppaaseen TÄSTÄ


VARSINAISET OHJEET KALUSTON KÄYTTÖÖN

 

Kun menet melomaan, toimi näin:

- mene vajalle, muista että meillä on kaksi vajaa, mene siis oikealle vajalle :)

 

NOKKALA Hintantie 18b (Koski-, nuoriso-, poolo ja jokiretkikalusto + 1 avokanootti):

- varaa kalusto VARAUSJÄRJESTELMÄN  kautta.

- laita avain lukkoon ja avaa ovi.

- avain ei toimi, on todennäköisesti väärä vaja, siirry seuraavaan ja kokeile toimiiko avain :). K&C:n vajan oven yläpuolella on lappu, se voi helpottaa vajan tunnistamista, eikä tarvitse turhaan kokeilla monta ovea... :)

- siirrä kajakki/kanootti vajasta ulos. Kajakit/kanootit pitää kantaa, niitä ei saa vetää. Seuran kanootit/kajakit ovat merkattu KC tai K&C:lla.

- ota sopivat liivit ja peitto

- pue ne päällesi, ensin peitto ja sitten liivit.

- sulje ovi

- laita kajakki tai kanootti veteen laiturin viereen tai laiturin päälle, mistä voi sitten liukua veteen. Avokanootti laitetaan aina kokonaan veteen.

- istu kajakkiin/kanoottiin.

- poistu kajakista koska unohdit melan :)

- mene takaisin vajalle ja avaa ovi

- valitse sopivan mittainen mela (melatelineen vieressä on on taulukko melan pituudesta)

- poistu vajasta

- sulje ovi

- istu kajakkiin. Kajakkiin menon yhteydessä EI SAA käyttää seuran melaa! 

- mene melomaan

- Moottoritien sillan ali pääsee ainoastaan 1.6.-16.8.2020, jolloin keskellä on 6 metrin levyinen veneaukko. Suosittelemme joka tapauksessa varovaisutta varsinkin kun virtaus on kova. Mikäli tekee mieli meloa Nokkalasta alavirtaan päin Tuiran uimarannalle kannattaa aina pysyä pohjoisrannan (Nokkalan vajan puoleinen ranta) lähellä

- Kun palautat kalustoa tyhjennä ja pese kajakki/kanootti, vajassa on pesusieniä.

- sulje ovi

- avaa ovi, olet unohtanut jotain vajan sisään

- ota unohtamasi tavara ja poistu vajasta

- sulje ovi

- melonnasta on jäänyt niin hyvä mieli että haluat kokeilla heti Tukkisaaren merikalustoa. Siirry seuraavaan :)

 
 
TUKKISAARI, Tukkisaarenkuja (Merikalusto + 2 avokanoottia + 2 SUP-lautaa)

- Tukkisaaren vajassa seuran kalusto on vajan etuosassa , sekä oikealla takahyllyllä. Takaosan vasemalla hylly on varattu jäsenten omille kajakeille, ja ne eivät luonnollisesti ole vapaassa käytössä. Avokanootit ovat ulkosäilytyksessä lukossa (lukot saa auki samalla avaimella kuin vajakin), SUP-laudat ovat oikealla seinähyllyllä.

- varaa kalusto VARAUSJÄRJESTELMÄN  kautta. Kaksi (Seayak S18, Star St30) ja yksi SUP lauta (SUP 3 - Bugz) on järjestelmän ulkopuolella, eli eivät ole varattavissa järjestelmän kautta. Näiden sekä omien välineiden osalta lainaukset kirjataan paperiseen suorituskansioon entiseen tapaan.

- ota sopivat liivit ja aukkopeitto. Jos olet aloittelija, ota mahdollisesti löysän peiton, joka on helppo irrottaa aukosta kaatumisen varalta.

- pue ne päällesi, ensin peitto ja sitten liivit. Varmista, että liivit pysyvät hyvin piakoillaan kiristämällä sopivasti. Jos hengitys on vaikea löysää hieman :)

- siirrä kajakki/kanootti vajasta ulos. Kajakit/kanootit pitää kantaa, niitä ei saa vetää! Yksi kanoottikärry on käytettävissä jos kajakki / kanootti on liian painava.

- sulje ovi

- laita kajakki tai kanootti veteen laiturin viereen.

- istu kajakkiin/kanoottiin. Tukeudu laituriin, älä seuran melaan.

- mene melomaan. Ota huomioon olosuhteet ja omat taitosi reitin valinnassa.

- palatessa nosta kajakki vajassa olevien irtopukkien päälle kuivausta ja puhdistusta varten. Älä laske kajakkia maahan , niin ei tartu hiekkaa pohjaan. Nosta kajakki mieluummin suoraan laiturilta pukkeihin.

- kuivaa vedet kajakista ja puhdista roskat vajassa olevilla pesusienillä niin kajakin sisältä kuin pohjastakin. Hiekkaisesta kajakista varisee hiekat alempana oleviin kajakkeihin.

- jätä kansiluukut auki ja nosta kajakki vajaan

- sulje ovi

- olipa hieno melontapäivä, huomenna uudestaan! :)

 

Joomla templates by a4joomla