background

Kaluston käyttö - opas jäsenille

TIEDOTE: KALUSTON KÄYTTÖ  KORONAVIRUSEPIDEMIAN AIKAAN (26.4.2020)

Tässä lyhyt ohjeistus seuran kaluston käyttöön koronavirus-epidemian aiheuttamassa poikkeustilanteessa. Haluamme tällä ohjeistuksella mahdollistaa ja tukea omatoimista melontaa ja samalla ehkäistä/hidastaa koronaviruksen leviämistä. Nämä ohjeet on laadittu Melonta- ja soutuliiton ohjeistusten pohjalta (liiton ohjeet luettavissa osoitteessa https://www.melontajasoutuliitto.fi/?x297396=2092405)

• Sairaana, myös lievästi flunssaisena, ei saa tulla seuran tiloihin, eikä käyttää seuran kalustoa.
• Seuran vajasta voi noutaa ja palauttaa kajakin/kanootin/SUP-laudan sekä muut varusteet. Omia varusteita kannattaa suosia, mutta riskit yhteisten käytössäkin ovat pieniä näitä ohjeita noudattamalla.
• Noudatetaan turvallisia etäisyyksiä vajalla, vesillä ja tauoilla. Odotetaan tarvittaessa ulkona, mikäli vajalla on ruuhkaa.
• Huolehditaan käsien pesemistä saippualla ennen seuran kaluston käsittelemistä, ja kaluston käsittelemisen jälkeen. Vajoissa on mäntysuopaa, jolla voi pestä kädet joessa. Vajoissa on myös käsidesiä, paperipyyhkeitä ja DS6 desinfiointiainetta, joita voi käyttää tarvittaessa. DS6 desinfiointiainetta tulee käyttää ainoastaan kovien esineiden desinfiointiin (esim. melat) suihkuttamalla pinnalle ja antamalla kuivua – se ei sovellu tekstiileille eikä iholle.
• Suosittelemmme välttämään kauemmas suuntautuvia ja riskialttiimpia retkiä, jotta vältetään terveydenhuollon ja pelastustoimen turhaa kuormitusta sekä hidastetaan viruksen leviämistä.


VARAUSJÄRJESTELMÄ (27.4.2020)

Kalusto täytyy AINA varata netistä osoitteessa: https://www.picktime.com/kcoulu . Järjestelmä toimii älypuhelimella, tietokoneella ja tableetilla. Varaukset voi tehdä rauhassa kotona ennakkoon taikka paikan päällä. Varaussysteemi on kevään 2020 aikana ensin kokeilukäytössä ja jos toimii hyvin sen käyttö vahvistetaan. Systeemin kautta voi varata ainoastaan SUP-lautoja, kajakkeja ja kanootteja. Liivit, melat ym varusteet kuuluvat luonnollisesti lainauksiin, eikä niitä varata erikseen.

- Peruutukset. Systeemin kautta ei voi peruuttaa varauksia, joten peruutus on tehtävä puhelimitse (040-5840845) tai s-postitse (Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.). Huom: peruutus on AINA tehtävä!

- Varausjärjestelmän ulkopuolelle jätetyt kajakit. Tukkisaaressa kolme  kajakkia (peräsintömmät seakit Seayakit  S18 ja S20 ja evätön punainen Star St30) sekä yksi SUP-lauta (SUP 3 - Bugz) on tarkoituksella jätetty pois varausjärjestelmästä siltä varalta, että joku ei osaa käyttää tai ei omista tietokonetta tai älypuhelinta, tai ilmenee jokin muu ongelma. Nämä välineet eivät ole varattavissa (paitsi poikkeuksia esimerkiksi kurssikäyttöön, tietty retki tai tapahtuma) ja näiden osalta toimitaan kuten ennenkin (ensin varmistamalla varauskansiosta että haluttu kalusto ei ole varattu ja merkkaamalla suorituskansioon lainattu kalusto).

- Varaus puhelimella vain hätätapauksessa. Jos järjestelmä on liian vaikea käyttää tai et omista tietokonetta, tablettia tai älypuhelinta varaukset voi tehdä puhelimitse (0405840845) tai käyttää pois järjestelmästä jätettyjä kajakkeja.

- Vanha paperinen suorituskansio. Varausjärjestelmä toimii myös suorituskansiona, vajalla ei tarvitse enää kirjata lainauksia mihinkään. Viihkoon merkataan kuitenkin suorituksia jos (ja ainoastaan jos) lainaus koskee järjestelmän ulkopuolelle jätettyjä kajakkeja  ja omia välineitä.

- Varausten kesto. Järjestelmän kautta voi tehdä kolme erilaista varausta: 1 tunti, 2 tuntia tai vuorokausi. Mikäli lainauksen kesto on eri kuin valikoimassa täytyy varata sama kajakki/kanootti/lauta monta kertaa. Esimerkiksi jos haluat lainata kajakin neljäksi tunniksi täytyy se varata 2 kertaa peräkkäin (2 x 2 tuntia).  Varaukset alkavat ja loppuvat aina tasatunnein ja ajat täytyy noudattaa. Mikäli kesken melontaa huomaat, että haluat meloa pidempään, älypuhelimella voit aina varata saman kajakin ja näin saada lisää aikaa, mikäli kyseinen kajakki ei ole varauksesi jälkeen varattu.

- Tutustuminen järjestelmään. Järjestelmään tutustumista varten listalla on "testikajakki", jolla voit käydä harjoittelemassa jos et ole varmaa miten järjestelmä toimii.

- Milloin kaluston käyttö on ilmaista ja milloin maksullista? Jäsenet saavat käyttää seuran kalustoa ilmaiseksi jos käyttö kestää alle vuorokauden. Vuorokauden lainaus tarkoittaa 24 tuntia, eli jos lainaus alkaa tiettynä päivänä klo 18, kalusto pitää palauttaa viimeistään seuraavana päivänä klo 18. Viikonloppulainaus (pe ilta - su ilta) on siis kahden vuorokauden lainaus. Yli vuorokauden kalusto täytyy vuokrata ja hinnat löytyvät osoitteesta http://kc.fi/index.php/kurssit-ja-palvelut/vuokraus.


KALUSTO-OPAS

Oppaan tarkoitus on auttaa kajakkien valinnassa varsinkin aloittelijoita. Jos et tiedä minkälaista kajakkia tai lautaa lainata, tutustu oppaaseen TÄSTÄ


VARSINAISET OHJEET KALUSTON KÄYTTÖÖN

 

Kun menet melomaan, toimi näin:

- mene vajalle, muista että meillä on kaksi vajaa, mene siis oikealle vajalle :)

 

NOKKALA Hintantie 18b (Koski-, nuoriso-, poolo ja jokiretkikalusto + 1 avokanootti):

 

Huom! Varausjärjestelmä ei ole Nokkalassa toistaiseksi käytössä. Otetaan käyttöön mahdollisesti 1.6.alkaen, kun kurssitoiminta alkaa. Ennen sitä, kalusto on vajassa käytössä eikä ole tarpeellinen. Toimi kuten ennenkin :

- laita avain lukkoon ja avaa ovi.

- avain ei toimi, on todennäköisesti väärä vaja, siirry seuraavaan ja kokeile toimiiko avain :). K&C:n vajan oven yläpuolella on lappu, se voi helpottaa vajan tunnistamista, eikä tarvitse turhaan kokeilla monta ovea... :)

- katso varauskansiosta (pulpetin yläpuolella heti oven takana oikealla puolella) että haluamasi kajakki/kanootti ei ole varattu.

- merkkaa lainauksesi suorituskansioon (pulpetin päällä) ja myös arvioitu palautusaika.

- siirrä kajakki/kanootti vajasta ulos. Kajakit/kanootit pitää kantaa, niitä ei saa vetää. Seuran kanootit/kajakit ovat merkattu KC tai K&C:lla.

- ota sopivat liivit ja peitto

- pue ne päällesi, ensin peitto ja sitten liivit.

- sulje ovi

- laita kajakki tai kanootti veteen laiturin viereen tai laiturin päälle, mistä voi sitten liukua veteen. Avokanootti laitetaan aina kokonaan veteen.

- istu kajakkiin/kanoottiin.

- poistu kajakista koska unohdit melan :)

- mene takaisin vajalle ja avaa ovi

- valitse sopivan mittainen mela (melatelineen vieressä on on taulukko melan pituudesta)

- poistu vajasta

- sulje ovi

- istu kajakkiin. Kajakkiin menon yhteydessä EI SAA käyttää seuran melaa! 

- mene melomaan

- Moottoritien sillan ali pääsee ainoastaan 1.6.-16.8.2020, jolloin keskellä on 6 metrin levyinen veneaukko. Suosittelemme joka tapauksessa varovaisutta varsinkin kun virtaus on kova. Mikäli tekee mieli meloa Nokkalasta alavirtaan päin Tuiran uimarannalle kannattaa aina pysyä pohjoisrannan (Nokkalan vajan puoleinen ranta) lähellä

- kun palautat kalustoa muista kuitata suorituskansioon. Tyhjennä ja pese kajakki/kanootti, vajassa on pesusieniä.

- sulje ovi

- avaa ovi, olet unohtanut jotain vajan sisään

- ota unohtamasi tavara ja poistu vajasta

- sulje ovi

- melonnasta on jäänyt niin hyvä mieli että haluat kokeilla heti Tukkisaaren merikalustoa. Siirry seuraavaan :)

 
 
TUKKISAARI, Tukkisaarenkuja (Merikalusto + 2 avokanoottia + 2 SUP-lautaa)
 

- Tukkisaaren vajassa seuran kalusto on vajan etuosassa , sekä oikealla takahyllyllä. Takaosan vasemalla hylly on varattu jäsenten omille kajakeille, ja ne eivät luonnollisesti ole vapaassa käytössä. Avokanootit ovat ulkosäilytyksessä lukossa (lukot saa auki samalla avaimella kuin vajakin), SUP-laudat ovat oikealla seinähyllyllä.

- varaa kalusto VARAUSJÄRJESTELMÄN  kautta. Kolme kajakkia (Seayak S18, Seayak S20, Star St30) ja yksi SUP lauta (SUP 3 - Bugz) on järjestelmän ulkopuolella, eli eivät ole varattavissa järjestelmän kautta. Näiden sekä omien välineiden osalta lainaukset kirjataan paperiseen suorituskansioon entiseen tapaan.

- Varausjärjestelmään syötetään myös paikka mihin on menossa melomaan omaa turvallisuutta varten.

- ota sopivat liivit ja aukkopeitto. Jos olet aloittelija, ota mahdollisesti löysän peiton, joka on helppo irrottaa aukosta kaatumisen varalta.

- pue ne päällesi, ensin peitto ja sitten liivit. Varmista, että liivit pysyvät hyvin piakoillaan kiristämällä sopivasti. Jos hengitys on vaikea löysää hieman :)

- siirrä kajakki/kanootti vajasta ulos. Kajakit/kanootit pitää kantaa, niitä ei saa vetää! Yksi kanoottikärry on käytettävissä jos kajakki / kanootti on liian painava.

- sulje ovi

- laita kajakki tai kanootti veteen laiturin viereen.

- istu kajakkiin/kanoottiin. Tukeudu laituriin, älä seuran melaan.

- mene melomaan. Ota huomioon olosuhteet ja omat taitosi reitin valinnassa.

- palatessa nosta kajakki vajassa olevien irtopukkien päälle kuivausta ja puhdistusta varten. Älä laske kajakkia maahan , niin ei tartu hiekkaa pohjaan. Nosta kajakki mieluummin suoraan laiturilta pukkeihin.

- kuivaa vedet kajakista ja puhdista roskat vajassa olevilla pesusienillä niin kajakin sisältä kuin pohjastakin. Hiekkaisesta kajakista varisee hiekat alempana oleviin kajakkeihin.

- jätä kansiluukut auki ja nosta kajakki vajaan

- sulje ovi

- olipa hieno melontapäivä, huomenna uudestaan! :)

 

2020  Melontaseura K&C ry   globbers joomla templates