UUSI KALUSTON VARAUSJÄRJESTELMÄ (1.6.2020) : https://evaraus.fi/kcry


Uutuutena K&C:n kalusto täytyy AINA varata. Lue tarkasti ohjeet, mikäli aiot lainata seuran kalustoa!

Järjestelmä on tarkoitettu ainoastaan K&C:n jäsenille. Välineitä voi varata ja käyttää ainoastaan kun jäsenyys on voimassa, eli jäsenyys on vahvistettu ja jäsenmaksu on maksettu!


Järjestelmä toimii älypuhelimella, tietokoneella tai tabletilla. Systeemin kautta voi varata ainoastaan SUP-lautoja, kajakkeja ja kanootteja. Liivit, melat ym varusteet kuuluvat luonnollisesti lainauksiin, eikä niitä tarvitse varata erikseen.

Osa Nokkalan kalustoa ei ole lainkaan järjestelmässä kuten vanhat lasten Prijon merkkiset kuitukajakit, koskisyöksykajakki tai vaha ratakajakit, koska niiden käyttö on hyvin vähäistä.

OHJEET

 • Avaa sivu: https://evaraus.fi/kcry
 • Valitse ryhmä (esimerkiksi Tukkisaaren muovikajakit)
 • Valitse väline (esimerkiksi Prijon SEAYAK S19)
 • Valitse kalenterista aloitusaika. Kalenterissa näkyy ainoastaan vapaat ajat, jos kalusto on varattu, se ei ole luonnollisesti varattavissa.
 • Täytä "asiakastiedot", myös käyttöpaikka: kerro mihin olet menossa melomaan muun muassa turvallisuussyistä.
 • Automaattinen kesto on 1 tunti. Jos haluat lainata pidemmän ajan kuin tunnin, klikkaa ”vaihda päättymisaikaa...”
 • Vahvista varaus. Vahvistuksen jälkeen ei voi enää muokata varausta, mutta sen voi perua. Saat sähköpostitse vahvistusviestin, missä on linkki, jonka kautta voit tarkistaa varauksesi ja tarvittaessa perua sen.
 • Peruutus: muista, että jos varauksesi peruuntuu se täyty aina perua! Huom: peruutus ei onnistu enää jos varaus on jo alkanut.


HUOMATTAVAA VARAUSJÄRJESTELMÄSTÄ

 • Yli vuorokauden kestävät varaukset. Tällä hetkellä järjestelmässä on ongelma: kun haluaa varata välineen yli vuorokauden päättymiskellonaikaa ei voi muokata ja automaattisesti tulee sama kellonaika kuin varauksen aloitusaika. Mikäli haluat, että varauksesi lopetusaika on eri kuin aloitusaika täytyy tehdä kaksi varausta peräkkäin. Esimerkki: aloitus pe 13.5.2002 klo 17 ja lopetus su 15.5. klo 20. Tee ensin varaus pe 13.5. klo 17 - su 15.5. klo 17 ja lisäksi toinen varaus su 15.5. klo 17-20. 
 • Järjestelmään tutustumista varten listalla on "testikajakki", jolla voit käydä harjoittelemassa ennen varsinaisia varauksia.
 • Jos palautat lainamasi välineet aikaisemmin (yli tunnin) kuin olet varannut, ilmoita asiasta (Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. / 0405840845) tai käy peruumassa varaus, niin kalusto on heti saatavilla muille käyttäjille.
 • Nokkalan retkikajakkien (Alzit ja Yukonit) osalta, järjestelmä ei ole kajakkikohtainen. Kun varaat esimerkiksi yhden ALZ kajakin, vajalla voit itse valita minkä otat.
 • Jos kajakkien, kanoottien ja lautojen nimet eivät kerro sulle mitään, käy paikan päällä perehtymässä tai tutustu kalustoon tästä linkistä: http://kc.fi/index.php/jaesenille/69
 • Hätätapauksessa varaukset voidaan tehdä sähköpostitse tai puhelimitse (Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. / 0405840845)
 • K&C pitää oikeutta muuttaa varauksia.

MUUTA HUOMATTAVAA

 • Kerran kesässä saat tuoda kaveriasi tai sukulaistasi (ei jäsen) kokeilemaan. Silloin kalusto täytyy myös varata tai käyttää kajakkia, joka ei ole varausjärjestelmässä (Nokkalassa). Vältä joka tapauksessa ruuhka-aika, jolloin välineitä ei aina riitä kaikille. Älä siis tuo seuraan kuulumattomia melomaan heinä- ja elokuun arki-iltoina klo 17-20!
 • Milloin kaluston käyttö on ilmaista ja milloin maksullista? Jäsenet saavat käyttää seuran kalustoa ilmaiseksi jos käyttö kestää alle vuorokauden. Vuorokauden lainaus tarkoittaa 24 tuntia, eli jos lainaus alkaa klo 18, kalusto pitää palauttaa viimeistään seuraavana päivänä klo 18. Viikonloppulainaus (pe ilta - su ilta) on siis kahden vuorokauden lainaus. Yli vuorokauden kalusto täytyy vuokrata ja hinnat löytyvät TÄSTÄ.
 • Seuran virallisilla retkillä kaluston käyttö on seuran jäsenille aina ilmainen! Lue lisää...

 


KALUSTO-OPAS

Oppaan tarkoitus on auttaa kajakkien valinnassa varsinkin aloittelijoita. Jos et tiedä minkälaista kajakkia tai lautaa lainata, tutustu oppaaseen TÄSTÄ


VARSINAISET OHJEET KALUSTON KÄYTTÖÖN

 

Kun menet melomaan, toimi näin:

- mene vajalle, muista että meillä on kaksi vajaa, mene siis oikealle vajalle :)

 

NOKKALA Hintantie 18b (Koski-, nuoriso-, poolo ja jokiretkikalusto + 1 avokanootti):

- varaa AINA kalusto VARAUSJÄRJESTELMÄN  kautta.

- laita avain lukkoon ja avaa ovi.

- avain ei toimi, on todennäköisesti väärä vaja, siirry seuraavaan ja kokeile toimiiko avain :). K&C:n vajan oven yläpuolella on lappu, se voi helpottaa vajan tunnistamista, eikä tarvitse turhaan kokeilla monta ovea... :)

- siirrä kajakki/kanootti vajasta ulos. Kajakit/kanootit pitää kantaa, niitä ei saa vetää. Seuran kanootit/kajakit ovat merkattu KC tai K&C:lla.

- ota sopivat liivit ja peitto

- pue ne päällesi, ensin peitto ja sitten liivit.

- sulje ovi

- laita kajakki tai kanootti veteen laiturin viereen tai laiturin päälle, mistä voi sitten liukua veteen. Avokanootti laitetaan aina kokonaan veteen.

- istu kajakkiin/kanoottiin.

- poistu kajakista koska unohdit melan :)

- mene takaisin vajalle ja avaa ovi

- valitse sopivan mittainen mela (melatelineen vieressä on on taulukko melan pituudesta)

- poistu vajasta

- sulje ovi

- istu kajakkiin. Kajakkiin menon yhteydessä EI SAA käyttää seuran melaa! 

- mene melomaan

- Kun palautat kalustoa tyhjennä ja pese kajakki/kanootti, vajassa on pesusieniä.

- sulje ovi

- avaa ovi, olet unohtanut jotain vajan sisään

- ota unohtamasi tavara ja poistu vajasta

- sulje ovi

- melonnasta on jäänyt niin hyvä mieli että haluat kokeilla heti Tukkisaaren merikalustoa. Siirry seuraavaan :)

 
 
TUKKISAARI, Tukkisaarenkuja (merikalusto + 2 avokanoottia + 6 SUP-lautaa)

- Tukkisaaren vajassa seuran kalusto on vajan etuosassa , sekä oikealla takahyllyllä. Takaosan vasemalla hylly on varattu jäsenten omille kajakeille, ja ne eivät luonnollisesti ole vapaassa käytössä. Avokanootit ovat ulkosäilytyksessä lukossa (lukot saa auki samalla avaimella kuin vajakin), SUP-laudat ovat oikealla seinähyllyllä.

- varaa AINA kalusto VARAUSJÄRJESTELMÄN  kautta.

- ota sopivat liivit ja aukkopeitto. Jos olet aloittelija, ota mahdollisesti löysän peiton, joka on helppo irrottaa aukosta kaatumisen varalta.

- pue ne päällesi, ensin peitto ja sitten liivit. Varmista, että liivit pysyvät hyvin piakoillaan kiristämällä sopivasti.

- siirrä kajakki/kanootti vajasta ulos. Kajakit/kanootit pitää kantaa, niitä ei saa vetää! Yksi kajakkikärry on käytettävissä jos kajakki, se löytyy ovesta. isompi kanoottikärry löytyy ulkoseinältä kanoottien vierestä (samalla ketjulla ja lukolla kiinni).

- sulje ovi

- laita kajakki tai kanootti veteen laiturin viereen.

- istu kajakkiin/kanoottiin. Tukeudu laituriin, älä seuran melaan.

- mene melomaan. Ota huomioon olosuhteet ja omat taitosi reitin valinnassa.

- palatessa nosta kajakki vajan vasemlaa puolella olevaan telineeseen kuivausta ja puhdistusta varten. Älä laske kajakkia  tai SUP-lautaa maahan , niin ei tartu hiekkaa pohjaan. Nosta kajakki mieluummin suoraan laiturilta telineeseen. Älä anna SUP-lautojen karkuremmin roikkua perässä kun kannat laudan, näin vältetään, että hiekkaa tai muuta roskaa kertyy siihen kiinnitystarraan.

- kuivaa vedet kajakista ja puhdista roskat vajassa olevilla pesusienillä niin kajakin sisältä kuin pohjastakin. Hiekkaisesta kajakista/laudasta varisee hiekat alempana oleviin kajakkeihin.

- jätä kansiluukut auki ja nosta kajakki vajaan

- kajakeille ja laudoille on oma paikka (hyllyissä on nimilaput). Muista laittaa SUP-laudat oikeaan järjestykseen ja myös oikein (miten päin)

- sulje ovi

- olipa hieno melontapäivä, huomenna uudestaan! :)

 

Joomla templates by a4joomla