Kutsu K&C:n retkipalaveriin 20.4.2024 klo 15.30-18

Paikka: Raatin uimahallin kahvio

Suunnitellaan yhdessä tulevan kauden retkiä. Tervetuloa!

 


Retkikausi 2023

Retkipalaverissa suunniteltiin seuraavia reissuja. Muutoksia saattaapi ilmaantua, samoin uusia retkiä. Kannattaa seurailla keskustelupalstaa sekä "Retket 2023" viestiketjua että päiväreissujen osalta myös äkkilähtöketjua harrastemelonnan puolelta. Kustakin retkestä ilmoitellaan tarkemmin retkipalstalla omissa viestiketjuissaan enemmän tai vähemmän hyvissä ajoin ennen reissua.

- Sanginjoki 13.5.2023

- Jongunjoki ja Neitikoski 17-21.5.2023

- Pärjänjoki 26.-28.5. 2023

- Meltausjoki 2.-4.6.2023

- Kallavesi 3.-5.7.2023

- Iin Röyttä 31.7- 3.8 välisenä aikana 1 yö.

- Ruotsin rannikko to-su 29.6.-2.7. (3 yön retki)

- Raahen saaristo 5.-6.8.2023

- Inari 30.7.-6.8. Timo Wirkkala vetäjänä (lisätty 6.7.)

 

Tiedottaminen ja keskustelukanavat

- Retkikalenteri päivitetään kauden mittaan tällä sivulla, keskustelupalstalla ja seuran kalenterissa. Palsta on myös erinomainen foorumi kysellä neuvoja tai retkiseuraa. Lyhyisiin päiväreissuihin voi käyttää Äkkilähdöt-ketjua.

- Nykyään käytetään paljon erilaisia WhatsApp ryhmiä. "K&C melomaan!" ryhmä on tarkoitettu melontaseuran hakuun ja äkkilähtötyyppiset reissut sovitaan nykyään enemmän siellä kuin keskustelupalstalla. "K&C vapaa keskustelu" ryhmään sopii kaikenlaisia keskusteluita laidasta laitaan esimerkiksi välineistä, turvallisuudesta, tekniikasta, jne... Lue lisää WhatsApp ryhmistä...


Mukaan melontaretkelle?

- Retkimelonta on ainutlaatuinen tapa liikkua luonnossa. Kajakissa tai kanootissa kulkevat vaivattomasti mukana pidemmänkin retken varusteet. Seuran retkillä jaetaan kokemukset ja kustannukset, joten retkimelonta on halpaa ja hauskaa.

- K&C:n retkijaoston tehtävänä on edistää jäsenten melontaretkeilyä. Viime vuosien retkikohteita ovat olleet esimerkiksi Perämeren saaret, Oulujärvi, Inarijärvi, Kutujoki, Kiiminkijoki, Tiilikkajärvi, Hossa ym. Retkistä, kohteista ja retkimelonnasta käydään keskustelua seuran keskustelupalstalla. Retkille ilmoittautuminen tapahtuu joko ilmoittautumislomakkeella tai keskustelupalstalla. Retket ovat vaativuudeltaan eri tasoisia. Yleensä kauden aikana järjestetään sekä helppoja että vaativia retkiä. Seuran retkellä on aina nimetty vetäjä. Vetäjäksi voi ryhtyä kuka tahansa melonnan turvallisuustaidot hallitseva seuran jäsen. Vetäjän vastuulla on toimia yhteyshenkilönä ja reitin suunnittelijana. Autokyydit järjestellään yhdessä retkeläisten kesken. Seuralla on kaksi kajakkitraileria, joilla kalusto saadaan helposti lähtöpaikalle.

- Kalustonlainaukset seuran retkillä on nyt ilmainen! Kalusto varataan aina itse varausjärjestelmän kautta ja varauksissa on oltava tarkat kellonajat erityisesti lähdön osalta. Seuran retkilla myös trailerit voi lainata maksutta (varaus tj:n kautta)

- K&C:n retkillä pyritään panostamaan turvallisuuteen kehittämällä osallistujien taitoja ja ymmärrystä riskeistä. Melonta on turvallista, kun riskit tunnistetaan ja niitä ehkäistään jo ennen vesille lähtöä. Kaatuneen melojan pelastustekniikoita harjoitellaan talvikaudella uimahallissa ja kesällä viikottaisten melontalenkkien yhteydessä. Jokaisen retkellelähtijän olisi hyvä osata ainakin yksi pelastustekniikka. Seuran retkillä jokainen on vastuussa itsestään, omista varusteistaan ja taitojensa riittävyydestä. Retken vaativuudesta voi kysyä etukäteen retken vetäjältä.


Retkimelonnan turvallisuus

Tunnista riskit ja varaudu niihin.

 • Mitä teet, kun kaadut tai kaverisi kaatuu? Harjoittele pelastautumiskeinoja etukäteen. Pelastustaitoinen melontakaveri on paras turvasi.
 • Pelastuslaitoksen apu ei saa koskaan olla ensisijainen vaihtoehto ongelmatilanteessa. Pyri ennakoimaan riskit ja varaudu niihin olosuhteiden mukaisilla varusteilla ja taidoilla. Seuran avokanootit eivät ole merikelpoisia.
 • Merellä sää voi muuttua nopeasti. Opettele ennakoimaan olosuhteiden muutokset. Vältä turhia riskejä. Hypotermia (alilämpöisyyden) riski on Suomen vesillä ympäri vuoden. Pukeudu siis veden lämpötilan mukaan.
 • Säädä kalusto ja tarkista evän/peräsimen toiminta ennen lähtöä.
 • Huolehdi siitä, että jokaisen kajakin kansiluukut ovat tiukasti kiinni. Vedellä täyttynyt kajakki ei kellu!
 • Ota huomioon muu vesiliikenne. Vältä vene- ja laivaväylillä liikkumista ja väistä isompaa alusta. Ryhmä ylittää väylän tiiviissä muodostelmassa.
 • Varaudu aina riittävällä määrällä juomavettä ja evästä.
 • Älä lähde merelle ilman turvavarusteita:
  • melontaliivit päälle puettuna
  • sopivan kokoinen aukkopeitto
  • puhelin vesitiiviisti pakattuna käyttövalmiina
  • tyhjennyspumppu
  • varamela (vähintään yhdellä seurueesta)
  • kompassi (sumu voi nousta nopeasti merellä ja ranta kadota näkyvistä)

Lisätietoa melontaturvallisuudesta saa Suomen melonta- ja soutunliiton uudistetusta melonnan turvallisuusohjeesta.


Seuran virallisilta retkiltä on mahdollista hakea seuralta harkinnanvaraista tukea jaoston budjetin puitteissa omaan osuuteen matkakuluista, jos oma taloudellinen tilanne ei muuten mahdollistaisi osallistumista seuran retkeen. Haku tapahtuu tällä lomakkeella. Matkakulut seuran retkillä suositellaan jaettavan lähtijöiden kesken. 

Seuran virallinen retki tarkoittaa :

 • Retkellä on nimetty vetäjä
 • Sen järjestämisestä on sovittu retkijaoston vetäjän kanssa
 • Retkestä on tiedotettu etukäteen hyvissä ajoin seuran keskustelupalstalla ja kalenterissa
 • Retkelle lähtee vähintään neljä seuran jäsentä
 • Osallistuminen on seuran jäsenille ilmainen

 

 

 

Joomla templates by a4joomla