Retkikausi 2022

Retkipalaverissa suunniteltiin seuraavia reissuja. Muutoksia saattaapi ilmaantua, samoin uusia retkiä. Kannattaa seurailla keskustelupalstaa sekä "Retkikausi 2022" viestiketjua että päiväreissujen osalta myös äkkilähtöketjua harrastemelonnan puolelta. Kustakin retkestä ilmoitellaan tarkemmin retkipalstalla omissa viestiketjuissaan enemmän tai vähemmän hyvissä ajoin ennen reissua.

- Vappumelonta Pikkarala-Nokkala Oulujoella 1.5.2022
- Sanginjokimelonta la 7.5.2022
- Kiiminkijoki la 14.5.2022
- Helppo retki Hevossaareen 28.-29.5.2022
- Nuorttijoki 8.-12.6.2022
- Saimaan retki 20.-24.7.2022
- Inari heinä-elokuu 2022
- Lentua 5.-7.8.2022
- Raahen saaristo 13.-14.8.2022 (helppo retki)

Seuraa keskustelupalstaa

Retkikalenteri päivitetään kauden mittaan, joten palstaa kannattaa seurailla säännöllisesti. Palsta on myös erinomainen foorumi kysellä neuvoja tai retkiseuraa. Lyhyisiin päiväreissuihin voi käyttää Äkkilähdöt-ketjua.


Mukaan melontaretkelle?

- Retkimelonta on ainutlaatuinen tapa liikkua luonnossa. Kajakissa tai kanootissa kulkevat vaivattomasti mukana pidemmänkin retken varusteet. Seuran retkillä jaetaan kokemukset ja kustannukset, joten retkimelonta on halpaa ja hauskaa.

- K&C:n retkijaoston tehtävänä on edistää jäsenten melontaretkeilyä. Viime vuosien retkikohteita ovat olleet esimerkiksi Perämeren saaret, Oulujärvi, Inarijärvi, Kutujoki, Kiiminkijoki, Tiilikkajärvi, Hossa ym. Retkistä, kohteista ja retkimelonnasta käydään keskustelua seuran keskustelupalstalla. Retkille ilmoittautuminen tapahtuu joko ilmoittautumislomakkeella tai keskustelupalstalla. Retket ovat vaativuudeltaan eri tasoisia. Yleensä kauden aikana järjestetään sekä helppoja että vaativia retkiä. Seuran retkellä on aina nimetty vetäjä. Vetäjäksi voi ryhtyä kuka tahansa melonnan turvallisuustaidot hallitseva seuran jäsen. Vetäjän vastuulla on toimia yhteyshenkilönä ja reitin suunnittelijana. Autokyydit järjestellään yhdessä retkeläisten kesken. Seuralla on kaksi kajakkitraileria, joilla kalusto saadaan helposti lähtöpaikalle.

- Kalustonvuokraus seuran retkillä

K&C:n jäsenet voivat vuokrata seuran retkille kalustoa alennettuun hintaan. Kalusto varataan aina itse varausjärjestelmän kautta. Kajakkivuokraukset maksetaan näillä tiedoilla:

Tilinumero:   FI47 8000 1370 6578 36
Maksun saaja: K&C ry
Summa: 5€/kajakki/vrk , 10€/kaksikko tai avokanootti/vrk
Viite: 17 103

Vuokraukset voi myös maksaa eri maksuvälineillä (smartum setelit, smartumpay, epassi, eazybreak, edenred), jonka tapauksessa otetaan yhteyttä Sylvainiin (Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. , 0405840845)

- K&C:n retkillä pyritään panostamaan turvallisuuteen kehittämällä osallistujien taitoja ja ymmärrystä riskeistä. Melonta on turvallista, kun riskit tunnistetaan ja niitä ehkäistään jo ennen vesille lähtöä. Kaatuneen melojan pelastustekniikoita harjoitellaan talvikaudella uimahallissa ja kesällä viikottaisten melontalenkkien yhteydessä. Jokaisen retkellelähtijän olisi hyvä osata ainakin yksi pelastustekniikka. Seuran retkillä jokainen on vastuussa itsestään, omista varusteistaan ja taitojensa riittävyydestä. Retken vaativuudesta voi kysyä etukäteen retken vetäjältä.


Retkimelonnan turvallisuus

Tunnista riskit ja varaudu niihin.

 • Mitä teet, kun kaadut tai kaverisi kaatuu? Harjoittele pelastautumiskeinoja etukäteen. Pelastustaitoinen melontakaveri on paras turvasi.
 • Pelastuslaitoksen apu ei saa koskaan olla ensisijainen vaihtoehto ongelmatilanteessa. Pyri ennakoimaan riskit ja varaudu niihin olosuhteiden mukaisilla varusteilla ja taidoilla. Seuran avokanootit eivät ole merikelpoisia.
 • Merellä sää voi muuttua nopeasti. Opettele ennakoimaan olosuhteiden muutokset. Vältä turhia riskejä. Hypotermia (alilämpöisyyden) riski on Suomen vesillä ympäri vuoden. Pukeudu siis veden lämpötilan mukaan.
 • Säädä kalusto ja tarkista evän/peräsimen toiminta ennen lähtöä.
 • Huolehdi siitä, että jokaisen kajakin kansiluukut ovat tiukasti kiinni. Vedellä täyttynyt kajakki ei kellu!
 • Ota huomioon muu vesiliikenne. Vältä vene- ja laivaväylillä liikkumista ja väistä isompaa alusta. Ryhmä ylittää väylän tiiviissä muodostelmassa.
 • Varaudu aina riittävällä määrällä juomavettä ja evästä.
 • Älä lähde merelle ilman turvavarusteita:
  • melontaliivit päälle puettuna
  • sopivan kokoinen aukkopeitto
  • puhelin vesitiiviisti pakattuna käyttövalmiina
  • tyhjennyspumppu
  • varamela (vähintään yhdellä seurueesta)
  • kompassi (sumu voi nousta nopeasti merellä ja ranta kadota näkyvistä)

Seuran retkeltä on mahdollista anoa kilometrikorvauksia, kun

 • sillä on nimetty vetäjä
 • sen järjestämisestä on sovittu retkijaoston vetäjän kanssa
 • siitä on tiedotettu etukäteen hyvissä ajoin seuran keskustelupalstalla
 • sille lähtee vähintään neljä seuran jäsentä

Kilometrikorvaukset seuran retkillä maksetaan trailerinvetäjälle jälkikäteen toteutuneiden kilometrien perusteella. Jos retkellä on liikkeellä useampi auto, jaetaan näiden polttoainekustannukset kaikkien retkeläisten kesken, lukuunottamatta trailerin vetäjää. Trailerin vetäjä täyttää kilometrikorvauslomakkeen ja toimittaa sen toiminnanjohtajalle.

 

 

Joomla templates by a4joomla